TERAPIJSKO ŠMINKANJE za onkološke pacijentice

Onkološki tretmani poput kemoterapije, radioterapije i operacija često mogu izazvati fizičke promjene na koži, kosi i licu pacijentica. To može uključivati gubitak kose, promjene boje kože, suhoću, crvenilo, otekline i druge nuspojave koje utječu na izgled i samopouzdanje pacijentica.

Što je terapijsko šminkanje?

Terapijsko šminkanje se ne fokusira samo na poboljšanje vanjskog izgleda, već i na podizanje samopouzdanja, osjećaja normalnosti i poboljšanje emocionalnog blagostanja pacijentica tijekom ovog teškog razdoblja. Šminkanje se prilagođava specifičnim potrebama svake pacijentice, uzimajući u obzir njihovu kožu, nuspojave tretmana i osobne želje.

Terapijsko šminkanje uključuje sljedeće korake:

Priprema kože: Upotreba proizvoda koji su nježni prema osjetljivoj koži, kako bi se hidratizirala i pripremila za daljnje korake šminkanja.
Korekcija tena: Upotreba korektora i podloge kako bi se prikrile promjene boje kože, sivilo i crvenilo lica, akne…
Obrve i trepavice: Iscrtavanje obrva ako su pacijentici ispale, postizanje vizualnog privida trepavica isrtavanjem linije olovkom ili tušem za oči, stavljanje umjetnih trepavica.
Ruž za usne: Odabir nježnih boja ruževa i proizvoda koji hidratiziraju usne.
Savjetovanje i edukacija: Učenje pacijentica kako same mogu primijeniti šminku kako bi se osjećale što ugodnije i samopouzdanije tijekom liječenja.
Ova vrsta šminkanja ima emocionalni i psihološki aspekt. Pomaže pacijenticama da se osjećaju bolje sa sobom i da zadrže osjećaj normalnosti usprkos fizičkim promjenama koje prolaze.

Novosti

II. NACIONALNI SIMPOZIJ

Domaćin: Udruga Caspera, Split “ULOGA UDRUGA U IMPLEMENTACIJI NACIONALNOG STRATEŠKOG OKVIRA PROTIV RAKA DO 2030”.

Suradnja sa salonima

✨Zahvaljujemo salonima koji su se odazvali suradnji  i razveselili članice naše udruge  Onko Beauty, nekim